Симфониета-Враца посреща именити солисти и диригент в юбилейния концерт от цикъла „Българският инструментален концерт“, посветен на композитора, пианист и педагог - проф. Филип Павлов.

Специално за събитието във Враца вече репетират именити солисти, желани гости на много сцени у нас и в чужбина: 

Атанас Кръстев (виолончело), Вълчан Вълчанов (обой), Мартин Павлов (флейта). Ще имаме удоволствието да ги чуем заедно със Симфониета-Враца под диригентската палка на Константин Илиевски, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР.

В програмата на 31 март от 19.00ч. са включени: Ф. Павлов – Концерт за флейта и струнен оркeстър, Capriccio – concerto за обой и оркестър, Концерт за виолончело и оркeстър.

В прикачения звуков файл за слушателите на Дарик проф. Павлов разказа за първите си стъпки като пианист във Враца, когато диригент на симфоничния оркестър е била знаменитата първа жена-диригент у нас -  Радосвета Бояджиева, за преподавателската си работа, музиката и произведенията за деца. 

От интервюто с него ще научите  колко много значи преподавателската работа със  студентите му, за това как гледа на света все още с очите на дете и колко много талантливи музиканти ражада България и ги изпраща по света.

Проф. Павлов коментира още, че България неведнъж е била в трудна ситуация, но благодарение на мъдростта на българите, винаги е успявала да преобърне нещата. Знаете ли,  че известната фраза на Дан Колов може да се продължи по нов начин, с усмивка казва  Павлов : "Храната прави борбата, а автора - творбата", и още много интересни и забавни истории от неговите книги, ще научите от това интервю.

Пожелаваме на юбиляра да запази чувството си хумор искрящо, да слушаме неговите творби в концертните зали и още много  нови срещи на музикалния подиум.

Концертът, посветен на творческата дейност на проф. Филип Павлов е насрочен за утре - 31 март, 19 ч. в Градската концертна зала на Враца. 

Конце