Три основни направления посочи водачът на листата на ПП ДБ за 15-ти МИР-Плевен Богдан Богданов по време на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен, на която беше представена листата с кандидати за народни представители за 50-то Народно събрание.

„Борбата с корупцията е основен наш приоритет“, каза Богданов като посочи пример с Румъния. „Икономиката в северната ни съседка расте и скоро румънците ще имат безвизово пътуване до Съединените щати, но това се случва, когато има едни ефективно работещи институции.

Друго важно е възраждането на българската индустрия и особено на север от Стара  планина, каза Богданов.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ представи листата си в Плевен

„Плевен трябва да върне своята индустриална слава нещо, за което ние ще се борим активно с няколко конкретни мерки за Плевен и областта, включително нова Индустриална зона. Тя е близо до Телиш и е обособена като такава в Национална компания „Индустриални зони“.

Той посочи, че новата Индустриална зона ще доведе до разкриването на 2000 нови работни места в региона през следващите четири години в Плевен и областта.

Предвижда се също разкриване на Център за преквалификация и обучение в Плевен, в който годишно да бъдат обучавани до 500 души най-вече в сектор металообработка, оператори на CNC машини, на прецизни цифрови машини.

Богданов каза още, че коалицията ще работи за оптимизация на администрацията, борба с ниските доходи в определени сектори, както и срещу корупцията, за подобряване на достъпа до здравеопазване.

„Ние трябва да покажем, че област Плевен има място на картата на България, с което да направим така, че децата ни да остават да живеят тук, както и тези, които са далеч от България да се завърнат тук“, каза още Богдан Богданов.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ представи листата си в Плевен

В пресконференцията участваха Свилен Трифонов, който е втори в листата с кандидати за народни представители и депутат в 49-то Народно събрание, и Виолета Иеремиева - областен управител на Плевен от месец юли 2023 г. до началото на май 2024 г.

Свилен Трифонов обърна внимание на това, че след приключването на изграждането на АМ "Хемус" в участъка между Плевен и Ловеч, ако няма обходен път Плевен ще се окаже особено натоварен от тежък трафик с всичките последствия от това. 

„Нужно е реформаторско правителство в което да има хора, далеч от партийните пристрастия“, обобщи той.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ представи листата си в Плевен

Виолета Иеремиева каза, че създаването на следващото правителство в България ще е един „политически ребус“. От опита си като областен управител, тя изрази мнение, че очаква създаването на реформаторско Правителство.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ представи листата си в Плевен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!