Основна точка в управленската програма на коалиция ПП-ДБ е преодоляване на дисбаланса в развитието на Севрна и Южна България. 50 милиарда лева ще бъдат инвестирани в следващите 4 години, като ще бъде стриктно следено те да са разделени по равно в двете части на страната, обеща Кирил Петков в Русе.  Бившият премиер, заедно с председателя на “Зелено движение, са на предизборна среща в Русе.  “Време е да не делим България на три скорости. Провинцията трябва да се изравни по доходи със София, а финансовото равновесие между Северна и Южна България трябва да се възстанови. Средствата ще се отпускат без значение какъв е кмета на града, а съобразно това къде нуждите са най-големи”, категоричен бе Петков.

При едно бъдещо правителство с участие на коалицията ПП-ДБ, България ще продължи да бъде ключов партньор на Украйна. Това отново може да се случва както преди, без страната ни да изнася директо оръжия за воюващата страна.

“Това, което се случи при нас, България без да поема личен риск и Сопот и Казанлък работеха и близо 5 милиарда бяха приходите в държавата. Така че в една такава обща колаборация между нашите партньори в НАТО и ЕС е разумно да се участва.

Петков поясни, че е много важно след изборите да се състави правителство, но коалицията няма да участва в задкулисни договорки, които са срещу ценностната система на партиите в коалицията.

Чуйте в звуковия файл как отговори на други въпроси на русенци Кирил Петков:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!