Експериментално гласуване предстои днес и в слудващите дни в някои от малките общини в Пазарджишко във връзка с произвеждане на изборите на 9 юни 2024 г. за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители. На разположение на гражданите, които искат да участват, ще бъдат демо версии на специализирани устройства з гласуване, осигурени чрез Областната администрация.

До 30 май всеки ден от 9:30 до 15:30 часа до централния вход на сградата на Община Велинград е поставена машина за гласуване, съобщиха от местната администрация. Всеки, който желае, може да я тества и да разбере как може да упражни вота си на 9 юни избори за народни представители и за европейския парламент.

В Община Стрелча всеки желаещ може да направи експериментално пробно гласуване днес и утре от 8.30 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.30 ч. в Ритуалната зала на администрацията, където е инсталирана машината, а служител ще окаже необходимата методическа помощ.

В Община Лесичово също ще бъдат осигурени демонстрационни пробни гласувания със специализирани устройства за машинно гласуване. В Калугерово и Лесичово избирателите имаха възможност да ги тестват вчера, днес те ще са на разположение в читалището в Церово от 9:00 до 12:00 часа, а утре - в кметството на Боримечково от 9:00 до 12:00 часа и в читалището в Динката от 14:00 до 16:00 часа.