Отлично представяне на учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца на Националното състезание по Информационни технологии, което се проведе в Благоевград. 

За поредна година възпитаници на гимназията се представиха на топ ниво и спечелиха призови места в две категории. Първо място в категория Уеб сайт 8-12 клас зае Цвети Николова от 11д клас. На трето място в категория Мултимедийни клипове 8-12 клас е класирана Юлиана Светлозарова от 10г клас.

Работата в тази категория изисква много знания и умения на участниците, тъй като те работят на момента по дадена тема и с предоставени от комисията ресурси, и не на последно място за определено време.

Изключително оспорвана беше категорията Самостоятелни компютърни приложения, в която нашите състезатели участваха с 5 проекта, за които комисията изказа своята категорична и отлична оценка, като за абсолютно завършени дипломни проекти за магистратура. Този факт прави техните ръководители изключително горди.

Адмирации за Калоян Даскалов и Тимон Трифонов от 10а клас – 4-то място, Данаил Данаилов и Радостин Пенчев от 9г клас - 6-то място, Христиан Кръстев, Мирослав Димитров и Мартин Петков от 10г клас, които си разделиха 7-мото място и Биляна Маркова от 11д клас, която се класира осма.

С интересни проекти точно по темата на състезанието „Знанието е сила“ и отлични защити в ТОП 10 се наредиха и участниците в категория Уеб сайт - Ванина Попова и Антоанета Трънска от 10г клас са на 4-то място, Йоанна Йончева и Николай Стаматов, също  от 10г клас са 7-ми и Никълс Петров от 12в клас е осми.

С нелеката задача да направят 6 минутен клип за 3 астрономически часа, с дадените от комисията "куп" снимки, видеа, субтитри се "бориха" Симона Мишева, която се класира на 5-то място и Йоана Стаменова от 10г клас.

Ръководители на участниците тази година са Илонка Вутова, Мария Илиева и Станислава Каменова.