Британският престолонаследник принц Уилям стартира днес петгодишна програма в помощ на бездомни хора, съобщи БТА.

Крал Чарлз отдаде почит на Тина Търнър с гврадейски музикален трибют в Бъкингамския дворец (видео)

Уилям отдавна подкрепя благотворителни акции, които имат за цел да сложат край на това явление, следвайки примера на майка си принцеса Даяна, която го заведе на посещение в приют на 11-годишна възраст. Принц Уилям дори спа на улицата през зимата на 2009 г., за да привлече внимание към този проблем.

Меган Маркъл няма да присъства на коронацията на крал Чарлз Трети

Принцът каза, че проектът ще осигури финансиране, експертиза и партньорства в подкрепа на превенцията на оставането без дом. Инициативата ще се развива на шест локации, които ще бъдат разкрити от него днес и утре, когато ги посети.

„Твърдо вярвам, че ако работим заедно е възможно да направим оставането без дом рядко, кратко и не повтарящо се явление и нямам търпение да работя на нашите шест локации, за да превърна тази амбиция в реалност“, посочи той в изявление.

Над 14 милиона зрители са гледали коронацията на крал Чарлз III

Във Великобритания има около 270 000 семейства от общо 28 милиона, които са без дом, според оценки на благотворителни организации. Това означава, че много хора, включително деца, спят на улицата или в коли, живеят на места за временно настаняване, в хостели или при роднини. Според благотворителни организации този брой ще нараства заради кризата с поскъпването на живота, посочва Ройтерс.

Принц Хари: Тишината само позволява на мъчителя да мъчи

Проектът е подкрепен от Кралската фондация – благотворителна организация на принца на Уелс Уилям и неговата съпруга Кейт. Всяка локация ще получи 500 000 паунда.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм