Крал Чарлз почете Тина Търнър с музикален трибют, подходящ за кралицата на рокендрола.

След като в сряда бе обявена смъртта на легендарната певица, новокоронованият крал позволи на оркестъра на Уелската гвардия да изпълни хита ѝ от 1989 г. "The Best" по време на смяната на караула пред Бъкингамския дворец в петък.

Към групата се присъедини и Първи батальон на Уелската гвардия с барабани, на който Кралската гвардия предава отговорността за охраната на Бъкингамския дворец и двореца "Сейнт Джеймс".

Почина Тина Търнър: “Музикална легенда и модел за подражание”

74-годишният Чарлз се среща с Търнър за първи път през 1986 г., когато тя изнася концерт на The Prince's Trust All-Star Rock Concert на стадион "Уембли" в Лондон.

В епизод от поредицата "Време за разходка" на Apple Fitness+ от декември 2021 г. принц Уилям разкри, че майка му, принцеса Даяна, е пускала " The Best" за него и принц Хари, за да облекчи тревогите им при връщането в училище.

Тина Търнър: 10 вечни хита на певицата и историите зад тях

"Една от песните, които помня и която ми е останала през цялото това време в съзнанието, и на която и до ден днешен доста се наслаждавам тайно, е "The Best" на Тина Търнър, защото седейки на задната седалка, пеехме и се чувствахме като истиснко семейство. А майка ми караше и заедно с мен пееше с пълно гърло", казва Уилям по онова време.

"Когато я слушам сега, тя ме връща към тези пътувания с кола и ми навява много спомени за майка ми", добави той.

Търнър почина на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си близо до Цюрих в Швейцария, потвърди публицистът ѝ Бърнард Дохърти в изявление по-рано тази седмица.

„Винаги съм била влюбена в Мик Джагър“. Интервю с Тина Търнър малко преди смъртта й

"С музиката си и безграничната си страст към живота тя омагьоса милиони фенове по света и вдъхнови звездите на утрешния ден", гласеше постът, споделен в Instagram на Търнър.

"Днес се сбогуваме с една скъпа приятелка, която оставя на всички нас най-великата си работа: своята музика. Цялото ни сърдечно съчувствие е към семейството ѝ. Тина, ще ни липсваш много", завършва постът.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм