"На фона на всички нелепи промени в Конституцията, които бяха извършени, има едно положително нещо - то е, че парламентът остава да работи през цялото време и осъществява контрол върху изпълнителната власт. Нито работи, нито осъществява контрол върху изпълнителната власт, нито парламентът ще заседава, за да актуализира бюджета, така че да се удовлетворят техните законови искания. Видяхме го в случая с основателните претенции на академичната общност. Това, което най-вероятно ще се случи е парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна".

Това заяви президентът Румен Радев в Бургас, относно извънредното заседание, което се очаква да се проведе следващият вторник. Той коментира и темата с тежкия инцидент с автомобил на службата за охрана на властта, станал снощи при Аксаково, при който загина един мъж, а жена е в болницата в тежко състояние.

"Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим", каза още Радев и добави:

"Аз никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо, те са високо подготвени професионалисти и не им се мешам в работата. Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи. Но искам да призова още веднъж - Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото той е написан с кръв. И особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата".

Малко по-късно, президентът, заедно с министърът на туризма Евтм Милошев и МВР присътваха на откриването на турстическия сезон в община Несебър.