„Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове. Поели сме ангажимент за провеждане на честни и свободни избори“. Това е заявил министър-председателят Димитър Главчев на работна среща с ръководствата на службите за сигурност, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В съобщението се уточнява, че в разговора е участвал и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, който е докладвл на министър-председателя за действията на вътрешното министерство по организацията на вота „2 в 1“ на 9 юни.

В рамките на срещата в Министерския съвет е била обсъдена и ситуацията в Близкия Изток. От пресслужбата на МС уточняват, че премиерът Главчев е акцентирал върху значението на професионалната и прецизна работа на службите, като е подчертал, че те са „основата на националната сигурност на страната. В разговора са участвали и председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на ДАР Антоан Гечев, директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев и началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев.