Шекспирова компания “Петровден“ представя поредната си постановка под небето - “Бурята“. Пиесата ще се играе в две поредни вечери - днес и утре от 21:00 часа, на обичайното място, където творческият екип всяко лято организира театър на открито - училищния двор в пазарджишкото село Паталеница. А на 30 юли следва концерт с музиката от спектаклите в изпълнение на актьорите. 

Продукцията се финансира от Община Пазарджик, а входът за зрители е свободен. Организиран е и безплатен транспорт - автобус ще тръгне от старата автогара в 20:00 часа.

Режисьор на пиесата е Анастасия Събева. В актьорския състав има много хора, които за първи път се включват в проекта на Шеспировата компания, но и много дългогодишни участници: Августина-Калина Петкова, Адриана Димова, Анатоли Ставрев, Ахмед Юмер, Богдан Казанджиев, Георги Манчев, Делян Илиев, Константин Икономов, Лана Гекова, Самуела - Ивана Церовска, Стефан Зарев, Стефан Кондров.

Като продължение на традицията на сътрудничество и партньорство с Guildford School of Acting към Университета в Съри, Обединеното кралство, част от екипа са и трима актьори-музиканти, възпитаници на английското училище.

Вече втора година част от Шекспирова Паталеница са и деца от Театрална школа „Пластилин“, гр. Пазарджик.

Художник-сценограф ще бъде нашата дългогодишна партньорка в шекспировите лета Теодора Лазарова. 

Хореографията е поверена на Вера Молова. 

За музикалната среда се грижи Гьорги Георгиев – Антика. Талантливият актьор известен и с вокалното си майсторство ще представи на почитателите на шекспировите представления театрално-музикалния пърформанс „Под небето ви разказвам“ с песни изпълнявани в предишни спектакли на Шекспирова компания „Петровден“.