Председателят на СОС Георги Георгиев определи ремонта на „жълтите павета” в София като калпав и отново изтъкна, че нито лев от парите на софиянци не е даден за него. По думите му, този ремонт е позор за фирмата изпълнител.

"Учуден съм по-скоро от реакцията на регионалното министерство, че общината била виновна", заяви Георгиев в „Седмицата” на Дарик радио.

„Спаси София“ настоява за връщане на нощния градски транспорт

"Няма как общината да е виновна, че работникът на фирмата чупи павета, изтъкна той. За да няма ремонт на ремонта, трябва да има законодателни промени, които заради случилото се в държавата не бяха приети", обясни председателят на СОС.

Тротоарите са един от големите цивилизационни проблеми на София, смята председателят на СОС Георги Георгиев. Досега се ремонтираха около 50 хиляди кв.м. годишно, което е крайно недостатъчно, посочи той в „Седмицата” на Дарик радио. Одобрената от СОС мащабна програма за ремонт на тротоари вече има финансиране от Европейската инвестиционна банка. Благодарение на това вече ще се ремонтират 14 пъти повече или 700 хиляди кв.м тротоари, изтъкна Георгиев. Това, по думите му, е нечувана инвестиция. Би трябвало да се работи във всеки един момент, когато времето позволява, смята председателят на СОС.

Борис Бонев: Възможно е обединение между „Спаси София“, ПП и ДБ за кандидат за кмет на София

Не са водени разговори за наследника на Йорданка Фандъкова. Това стана ясно от отговора на председателят на СОС на въпроса – Какво следва след Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев ли следва?

"В нашата партия има достатъчно хора с качества и авторитет", посочи Георгиев. Учудвам се на куража на някой, който, да речем няма, един ден трудов стаж, да каже, че първия му работен ще е като кмет на София, коментира той по адрес на Борис Бонев от „Спаси София”.

Борисов: ГЕРБ няма да издига Фандъкова на следващите местни избори

На вече създадениия сайт karambezopasno.com само за броени минути всеки водач с до 10 години опит зад волана може да се запише за 4-часов курс за повишаване на шофьорските умения, обясни председателят на СОС Георги Георгиев в „Седмицата” на Дарик радио.

"Няма нищо срамно да отидеш на такъв курс", заяви Георгиев. Той призова родителите на млади шофьори и техните приятели с по-голям опит, също да ги насърчат да пробват.

"На курса се придобиват умения за справяне в различни ситуации, като при аквапланинг, например, а човек се чуства доства по-уверен след като го премине", сподели от собствен опит Георгиев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм