В пресклуба на БТА в Плевен, председателят на новия местен парламент в Плевен, след изборите на 29-ти октомври 2023 г., доц. Д-р Иван Малкодански сподели пред журналисти, че предвижда след всяко редовно заседание на Общински съвет-Плевен да провежда срещи с медиите, на които ще представя свършеното по дневния ред, като ще има възможност за участие на председатели на комисии и техни членове за обсъждане на конкретни теми и казуси.

„Моето желание е да бъдем максимално прозрачни в работата на Общинския съвет. Предстои да бъде обявен приемен ден, в който ще се срещам с граждани като това разбира се няма да е единственият ден, в който ще се срещам с тях“, каза доц. Малкодански.

Той допълни, че заедно с областния управител на Плевен започва инициатива за срещи в народните представители от Плевенския 15-ти избирателен район. На тях ще бъдат коментирани проблемите на Община Плевен и това, как държавата може да помогне за решаването им.

„Идеята е на тези срещи да бъдат канени и кметове от различни селища в област Плевен, както и представители на Община и Област – Плевен, които са на ръководни позиции в различни министерства и ресорни органи и биха могли да бъдат полезни за гражданите“.

11 ще бъдат постоянните комисии в ОбС-Плевен като на извънредно заседание между 11 и 15-ти декември ще бъде приет правилника за работа, както и заместник- председателите и съставите на постоянните комисии, уточни доц. Малкодански.

Той добави, че по този начин преди редовното заседание, което ще се проведе на 21 декември, ще могат да бъдат разгледани преписки и молби от граждани, които са забавени заради местните избори. Така те няма да преминат за разглеждане през Новата 2024-та година.

Председателят на ОбС-Плевен доц. д-р Иван Малкодански подчерта, че неговите заместници в местния парламент ще бъдат най-много 6 като тяхната функция ще е да помагат на него и на гражданите на община Плевен.