Издаването на картите за безплатно пътуване на децата до 10 години в пловдивския градски транспорт се отлага с 10 – 15 дни. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ предприеха всички необходими действия това да започне още на 1 февруари. Оказва се обаче, че бланките за попълване трябва да бъдат отпечатани от БНБ, съобщиха от администрацията.

Безплатните карти за децата до 10 години ще се издават в бюрата на ул. „Отец Паисий“ и „Байкал“. Ако има закупени карти на цена от 16 лв. със срок след 1 февруари парите ще бъдат възстановени в съответното бюро за продажби.

С 2 лева да поевтинеят месечните преференциални  карти за ученици и студенти, а с 1 лев – за пенсионерите. Така от сегашните 16 лв. цената ще стане съответно 14 и 15 лв. Съответно ще бъде въведен механизъм на закупилите карти за 3, 6, 9 или 12 месеца надплатената сума също да бъде върната. 

Около това предложение се обединиха на работна среща днес представители на ОКТ и превозвачите. Предстои то да бъде внесено на втората февруарска сесия на Общинския съвет и евентуалните промени да влязат в сила от 1 март. Обсъдена беше възможността да се пускат по-дълги автобуси по линиите до езиковите гимназии в часовете за отиване и връщане на стотиците средношколци, които учат там.