Обвиненият за жестокото убийство на съпругата си Юлиян С. от варненското село Бозвелийско остава за постоянно в ареста, постанови Варненският окръжен съд. 

26-годишната жена беше пребита до смърт във вечерните часове в понеделник в дома им пред децата си. Според резултатите от аутопсията смъртта и е настъпила заради множество травматични увреждания и прободни рани в тялото и главата.

Семейството има три деца и живее в Германия. Мъжът се е върнал от чужбина в деня на убийството, а съпругата му – седмица по-рано. 

Прокуратурата поиска на Юлиян да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение, тъй като той не живее у нас и може да се укрие. Освен това е възможно да се опита да въздейства върху част от свидетелите, които предстои да бъдат разпитани, и да затрудни разследването. Юлиян е осъждан за хулиганство през 2007 г. и за причинена средна телесна повреда през 2013 г. Тъй като е бил реабилитиран, съгласно закона обаче се счита за неосъждан.

Защитата на Юлиян поиска мярка „домашен арест“ с мотивите, че мъжът е останал единствен родител за децата и трябва да се грижи за тях. Не е направил опит да се укрие, въпреки че имал възможност. Според адвоката му предишните му осъждания не следва да се вземат предвид, тъй като бил реабилитиран. 

Пред съда обвиняемият заяви, че обичал жена си и не успял да разбере как се е случило всичко. Поиска по-лека мярка от задържане под стража, за да остане с децата си.

Според Варненския окръжен съд от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Юлиян към повдигнатото му обвинение. Изводът се подкрепя от показанията на свидетелите, както и от находките при извършения оглед на място. Освен това съдебният състав отчете, че жестокото убийство е било извършено пред трите деца на семейството. 

„Касае се за личност с изключително висока степен на обществена опасност,  видно и от справката за съдимост, според която Юлиян е бил осъден и за нанесен тежък побой“, мотивира се съдът.
 
Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано.