Стефка Терзийска, която беше зверски пребита с кози крак в центъра на Благоевград, е с тежки наранявания. “Краката ми все още са силно наранени, с много хематоми, колената трудно се огъват. Доста сериозни са пораженията, въпреки че ме виждате права пред вас”, разказа потърпевшата пред NOVA.

Жената вече е у дома, но се страхува за живота си, въпреки че извършителят е в ареста. Според нея поръчител на побоя е бившият й мъж, който многократно я е заплашвал.

“Бившият ми мъж ни заплаши последно в началото на септември. Не съм допускала, че може да се случи подобно зверство. Надявам се, че случаят няма да бъде потулен”, каза още Терзийска.

“Любовта и подкрепата на близките и дори на непознати хора ми дава кураж да се боря занапред…  Физически обаче съм в начален етап на възстановяване. Били са зверски ударите, които съм понесла, имам хематоми, най-вече окото, за което, за съжаление, се потвърждава, че ми е безвъзвратно загубено зрението. Ще има превенция, за да не пострада и другото ми око”, разкри още Стефка.

Тя призна, че живее със страх всеки ден.

Припомняме, че жената от Благоевград беше жестоко пребита с метален прът пред своя дом. Нападателят я дебнал пред жилището ѝ и се нахвърлил с безпощадни удари в главата и лицето. Пострадалата е приета в болница с мозъчно сътресение, тежки наранявания и фрактури.

Атаката е заснета от охранителни камери. За нападението е задържан 21-годишен криминално проявен мъж. Потърпевшата Стефка Терзийска се възстановява в болница в София и засега не иска да показва своето лице заради раните си.

„Отидох да взема паркираната си кола. Когато я отключвах, усетих силен удар в главата. Видях маскиран мъж, който продължи да замахва с железен прът. Беше ужасяващ момент. Опитах да се прикрия, защото той ме удряше само по главата. Целеше да ме убие, не беше някакво нападение за сплашване. Виках за помощ, но нямаше кой да ме чуе. Изтичах на улицата, където хората се събраха, и той побягна. Беше просто толкова брутално и нереално, че още не мога да повярвам”, разказва Терзийска.

Жената е със средна телесна повреда – има сериозни наранявания по главата, ръцете и краката. „Единият ми пръст е почти отрязан. Не мога да кажа, че това е средна телесна повреда, защото едното ми око е било пръснато и в момента съм загубила зрението си безвъзвратно. За мен това е ужасяващо и няма връщане назад”, заявява тя.

Потърпевшата коментира, че не познава нападателя си. „Бяха брутални, жестоки, удари в главата. Аз съм получавала заплахи, но не съм вярвала, че може да се стигне до това. Тези заплахи бяха от бившия ми съпруг, с когото сме разделени от повече от четири години. Но през цялото време съм била подложена на всякакъв вид психически тормоз, както и децата ми”, обяснява Стефка.

“Майка ми не е първата, а поредната жертва на подобен побой. Лечението ще продължи месеци. Още не мога да си обясня как е възможно да извършиш подобно нещо. Ако не е имало хора наблизо, днес щяхме да сме на гробищата”. Това каза в ефира на NOVA през октомври Коста Козас, син на пребитата в Благоевград жена.

„Не мога да повярвам, че по улиците се разхождат хора, които са способни на подобно нещо. Това не е човешко същество и трябва да бъде затворено”, категоричен е  племенникът на жертвата.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм