Китното село Раковски отбелязва своя празник на трети юни. В празничния ден жители и гости на селото се събраха на площада пред паметника на Г. С. Раковски и заедно показаха, че красивите български традиции са живи и се съхраняват в добруджанските села.

Сред официалните гости на събора бе кметът Елена Балтаджиева, която поздрави присъстващите на празника и пожела здраве и благоденствие на жителите, като посочи, че с общи усилия можем да възобновяваме облика на селата си, превръщайки ги в добро място за живеене.

Да са здрави, задружни и да се радват на повече възможности за развитие на селото – пожела на своите съселяни и кметският наместник Радостин Пенев.

И тази година по традиция се връчиха плакет и грамота – Почетен жител на селото. С най – високото обществено признание – почетен жител на село Раковски бе удостоен Георги Георгиев, собственик на земеделска фирма, който през годините не щади време и средства за добруването на хората и благополучието на населеното място.

По повод празника Община Каварна и Кметство село Раковски организираха богата фолклорна програма. На празничната сцена на площада, се извиси гласа на родопския славей – Росица Пейчева, която заедно с танцова формация „Балканджии“ поднесе народни песни от всички етнографки области. Пъстри български народни хора се извиха в центъра на селото, под съпровода на гайдарски оркестър „Диньо Маринов“.