Забавен и пъстроцветен празник „Приказно добро“ за най-малките подготвя Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Пазарджик съвместно с дирекция „Образование и култура“ по повод Международния ден на детето – 1 юни. За втора поредна година общинският детски празник е подарък за децата и е част от кампанията на комисията „Търсим винаги доброто”.

Днес от 17 часа на площад „Константин Величков” (”Тортата”) малчуганите ще могат да се насладят на театралната постановка „Карлсон“, в която за тях ще играят децата от Театрална къща „Пластилин”. Очакват ги атрактивни и увлекателни занимания в три работилници, които ще се реализират в сътрудничество с Художествена галерия „Станислав Доспевски“ - Пазарджик, Регионален исторически музей – Пазарджик, Младежки дом – Пазарджик и Клуб по спортни танци „Импулс“.

Част от дейностите са познати от миналогодишното издание на празника. Тази година има и нови, които ще бъдат изненада. Специално арт пано на вдъхновението „Търсим винаги доброто“ ще даде възможност на децата да оставят цветен отпечатък от своята длан и да изпишат името си.