„Наистина и третият мандат не успя да се реализира, но това, което видяхме, е годежът между задругата на „хартиената коалиция“ – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата.“ Това коментира в парламента заместник-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Венеция Ангова в отговор на журналистически въпрос.

Какви са очакванията на депутатите за предстоящите избори?

По-рано във вторник „БСП за България“ върнаха на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема – тази за антикорупцията, въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да може наистина да осъществим дневния ред на България", каза Ангова.

Политолог пред Дарик: Има битова връзка на ниво персонал между ИТН и Радев

На въпрос кога е най-удачното време за избори и ще търсят ли коалиционен партньор за явяване на изборите, Ангова каза, че датата зависи от президента. "Както знаете вече, Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с „Демократична България“, така че да може да сформираме силите на доброто, както ние ги наричаме, в противовес на това, което се случва с „хартиената коалиция“, добави тя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм