От ПП АБВ обявиха в пресклуба на БТА – Плевен резултатите след първия тур на местните избори.

„Разочарован съм от водената кампания от голяма част от нашите опоненти. Мръсна кампания, без да се говори за политика, а с акцент в опростачването, което отблъсна хората от община Плевен“. Това каза общинският лидер на ПП АБВ за област Плевен Цветан Антов, като коментира, че големият брой невалидни бюлетини е ненормално явление.

Той отбеляза, че ПП АБВ запазва броя на общинските си съветници в ОбС-Плевен – трима, както и в Пордим, където е подкрепен избраният на първи тур досегашен кмет Детелин Василев. Двама съветници от АБВ ще има в ОбС-Левски, което Антов отбеляза като много добър успех.

Той благодари на гражданите, които са подкрепили кампанията на АБВ. Призова на балотажа всочки граждани да излязат да гласуват.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков отправи поздрав към областната структура на АБВ като подчерта, че в областта вече имат 12 съветника, което е много добро представяне на изборите.

Той се обърна към гражданите да гласуват, защото негласуването прави услуга на купения вот.

„Апелирам към съгражданите ни да подкрепят Георг Спартански. Той показа, че общината може да се управлява публично и даде заявка за решаване на важни за общината въпроси. В разговор със Спартански разбрахме, че нашите бележки са чути от него.

Георг Спартански направи немалко с нашата подкрепа, но и с критичните ни бележки в досегашната работа на Общинския съвет. Считам, че подкрепата на съгражданите ни на листата на АБВ потвърждава това“, каза Румен Петков.

„ГЕРБ и г-н Борисов показват, че мразят Плевен. Гаврата, която Бойко Борисов си направи с МУ-Плевен е цинично отношение, което трябва да срещне правилното разбиране на Плевен. Не знам, защо трябваше академичните ни среди да висят и да го чакат час и половина и той да не дойде. Така не се прави. Това не е държавнически подход. Това е много ясно отношение към града ни“, каза още Петков.