Голям пожар остави без дом младо семейство и двете им деца на 4 и 11 години в навечерието на Коледа. От хубавата доскоро къща на семейство Трифонови от пазарджишкото село Синитово са останали само обгорени стени. Кметството и техни приятели вече разчистват пострадалия имот, но за възстановяването му ще са нужни много пари и материали, затова е организирана дарителска кампания.

Пожарът избухва на 25 ноември. При инцидента са пострадали 37-годишния баща и по-голямото момченце, което е на 11 години. И двамата са приети в Клиниката по изгаряния към Университетската болница “Свети Георги“ в Пловдив. С риск за живота си мъжът успява да измъкне от пламъците двамата си синове. Домът им обаче е унищожен заедно с всичко, което са имали.

Роднини са готови да приемат пострадалото семейство, имат дрехи. Нужна е обаче помощ за възстановяване на сградата. Община Пазарджик и кметството са осигурили дървен материал. Необходими са още строителни материали, както и хора, които да помогнат с труд за ремонта на къщата. След като тя отново бъде покрита, ще се търсят мебели, уреди, вещи от първа необходимост.

Семейство Трифонови нямат възможност сами да се справят с последиците от пожара, затова от кметството в Синотово призоваха добри хора да им подадат ръка в този толкова труден момент.

Банковата сметка, по която се набират дарения, е:

BG31FINV91501014792810

Титуляр - Любка Трифонова.