Седем станаха жертвите на свлачището на остров Иския, съобщиха от БГНЕС.

Сред тях е и 58-годишната българка, която се издирваше, както и новородено бебе и още две деца, които са били затрупани от кал и отломки. Информацията потвърди префектът на Неапол Клаудио Паломба. Властите обявиха, че българката е била на екскурзия. Италианското правителство обяви извънредно положение на острова за следващата една година, както и отпускане на два милиона евро за засегнатия регион. Спасителните екипи в Италия продължават да издирват още петима души

„Хора в неизвестност“: Свлачище на италианския остров Иския предизвика хаос


Спасителите напредват бавно

Пристанището на острова, известно с термалните си бани, в момента е затворено. Повече от 100 души са изолирани в домовете си без ток и вода, съобщиха властите.

Движението е блокирано по много от пътищата на острова, а спасителните работници трудно успяват да достигнат до най-силно засегнатите от наводненията райони.

Българка е сред изчезналите след свачищата в Италия (обновена)

Тъй като до някои къщи може да се стигне само по тесни улички, спасителите все още не са успели да проверят всички сгради и да установят действителния размер на щетите. Няколко души останаха блокирани в хотел без ток.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм