Поредни успехи и признание за Сиана Славчева от студио за певци "Shining voices" - Добрич, с вокален педагог Жана Стефанова. Този път тя взе участие в Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“ гр.Велико Търново.

Елитният форум се проведе от 29-ти септември до 1-ви октомври за XXI-ва поредна година и събра участници от Румъния, Малта, Италия, Молдова и България. 

Сиана Славчева взе участие в първа възрастова група (5-8 годишни), където представи две песни и се завръща с Първа награда за "Най-добро изпълнение на чужда песен". Тя получи и специална покана от румънската представителка в журито Доминик Симионесу за участие в Международен конкурс в Румъния, който ще се проведе през юни 2024 година. 

Сиана Славчева и нейната майка Рени Смилянова взеха участие и приеха предизвикателството да участват в категория "Пеещи семейства" и грабнаха Трета награда. Майката на Сиана не се занимава професионално с пеене, тя е учител по английски, но се представиха повече от добре и истински се забавляваха.

Журито беше с председател Силвия Кацарова и представители от Румъния, Малта, Италия и Молдова.

В конкурсните дни имаше много забавления, които бяха подготвени за участниците - разходки по забележителности, "Garden party" (коктейл, песни, танци), както и мастър клас сред природата с маестро Роко Палацо от Италия. 

Награждаването и Гала концерта се състоя на 1-ви октомври, в световния ден на музиката, където Сиана Славчева отново представи изпълнението си на своята чужда песен.