Поредната кръводарителска акция ще се проведе на 9 април (неделя), когато е големият християнски празник Цветница, съобщиха от БЧК.

Кампанията за безвъзмездно и доброволно кръводаряване ще е под надслов „Запалете свещичка, дарете кръв! Спасете живот сега!” и се провежда за 18 път.

Награждават участниците в конкурс срещу дрогата

Временните пунктове за кръводаряване в София ще работят от 9:00 до 13:00 часа в близост до столичните православни храмове “Свети Седмочисленици” – в 6-то основно училище, „Света Неделя” – в Богословския факултет; “Покров Богородичен” и „Рождество Христово“ в  „Младост 3“. Кампанията се организира от Националния център по трансфузионна хематология, Министерството на здравеопазването и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.

Материална база за дарителската кампания на БЧК предоставя сливенска община

Доброволците на БЧК и екипите центровете по трансфузионна хематология в Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен ще бъдат на разположение на всички желаещи да дарят кръв, поясниха от организацията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм