Регионалният център „Читалища“ в Пазарджик и Дружеството на писателите в града организират беседа на тема: „Креативното писане – идея за творчество в творчеството“. Срещата ще бъде днес, а домакин е читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1927 г.“  в гр. Белово. Форумът е за читалищни дейци, приятели на литературата и творци от района на града. 

Основен лектор е Тодор Каракашев - писател, литературовед, носител на международна и множество национални награди, член на СБП и IBBY – българска секция и председател на Дружеството на писателите в Пазарджик. Водещ на срещата е Радка Енчева-Кочева от Читалищния център.

Събитието е първо от поредица подобни - планирани да се провеждат в региона, на различни теми, под общото название „Литературен поход в читалищата на Пазарджишко“ 2024. Те ще се провеждат в рамките на съвместна инициатива на РЕКИЦ „Читалища“ за областта и Дружеството на писателите в Пазарджик в подкрепа на литературата, четенето на книги и любителското писане. Целта е въздигане ролята на читалищните литературни клубове и кръжоци, чрез разширяване на тези пространства и формиране на обединени литературни общности по райони. 

Програмата на срещите е богата на съдържание и активности. Залага на техники и методология на работа, позволяващи забавно включване на публиката. Вдъхновена е от Деня на виното и любовта и предвижда представяне на лично творчество и такова от други автори. По вечната тема "Любов и вино, вино и любов“ - от книги и ръкописи. В приятна творческа атмосфера, с дегустация на домашни вина от майстори, не само на словото… Но и във винопроизводството. По прастара българска традиция, в духа на Трифон Зарезан.