Пореден опит да изберат председател ще направят общинските съветници в Пазарджик. Това е единствената точка в дневния ред за предстоящото днес заседание. То ще започне от 17:00 часа. Провеждането му се наложи, след като при предишните гласувания нито един от двамата номинирани не получи достатъчно подкрепа.

Сагата с избора започна на 16 ноември след тържествената сесия и полагането на клетва. Първоначално бяха издигнати няколко кандидати, а до финалния избор достигнаха Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова от ПП-ДБ. Никой от тях не получи необходимите 21 гласа, така че изборът продължи на следващия ден. Но резултатът от проведените тогава още две гласувания бе сходен. От последното за Найден Шопов имаше 20 гласа, Таня Колчакова - 18, а три бюлетини бяха недействителни.

Очаква се преди заседанието днес да бъде проведена и предварителна среща. Предложението за нея направи бившият кмет на града Тодор Попов, който сега е съветник. До момента обаче не е ясно дали идеята му е приета и точно кога ще бъде проведена тя.