Пожар, тръгнал от сухи треви, плъзна по улица в пазарджишкото село Варвара и изгори покрив на горски пункт. Сигналът за произшествието е получен днес следобед на телефон 112, съобщиха от полицията в Пазарджик. Към мястото веднага се изпратени дежурни екипи на пожарната в Септември, както и техни колеги от Белово и от Пазарджик. Огнеборците са реагирали много бързо, тъй като пламъците се се разпростирали по една от главните улици и са създавали риск, както за сградите, така и за придвижващите се автомобили и пешеходци.

Пожарът е потушен. Частично е засегната покривната конструкция на контролен горски пункт, който се намира на централната улица. Служители на районното управление в Септември ще извършат огледа. Няма други материални щети, няма пострадали хора.

От полицията и пожарната апелират към жителите на Варвара и към преминаващите през селото да бъдат изключително внимателни. Да не хвърлят незагасени фасове и да се въздържат да палят сухи треви, отпадъци и т. н. Да сигнализират незабавно, ако забежат огън или пушек, за да се предотвратява максимално бързо разрастването на евентуални инциденти.