Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев и западната Лвовска област. Украинските военни заявиха, че системите им за противовъздушна отбрана са отблъснали атаката, съобщи Би Би Си.

Районът на Лвов, граничещ с Полша, също е бил мишена и една от крилатите ракети е навлязла в полското въздушно пространство, съобщиха въоръжените сили на страната.

Заради атаките Полша е активирала бойни самолети, за да гарантира безопасността на въздушното си пространство.

Сергей Попко, началник на военната администрация на Киев, заяви, че около десетина руски ракети са били унищожени над столицата и околностите ѝ.

"Няма данни за жертви или големи щети в резултат на атаките", добави той в изявление в Телеграм.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да "прехвърли вината" върху Киев за нападението в концертната зала "Крокус Сити хол" в покрайнините на Москва.

"Методите им винаги са едни и същи. Виждали сме го и преди - разрушени сгради, стрелби и експлозии и винаги търсят някой друг да обвиняват. Докараха тук, на украинска земя, стотици хиляди техни терористи да се бият с нас и не ги интересува какво се случва в собствената им страна. Вчера Путин мълча 24 часа, за да мисли как да свърже атаката с Украйна. Напълно предсказуем! Тези стотици хиляди руснаци, които са убивани на украинска земя със сигурност са достатъчни, за да спрат всички терористи в Русия", заяви Володимир Зеленски - президент на Украйна.