“Мисля, че ние живеем в предизборна кампания от 2020-та година насам. Какъв ще е резултатът, не мога да кажа поради това, че предвидимостта намалява. Намалява, защото в условия на ниска мотивация на част от електоратите да гласуват, малко по-мотивираните електорати могат да направят сериозни изненади. Втората причина е ниската активност.”

Започва предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот

Това заяви в ефира на предаването “Сиеста” по Дарик радио социологът Първан Симеонов.

Симеонов сподели, че опасностите на бъдещия хоризонт са няколко: според него, едната такава е апатията на обществото, а другата- радикализация заради скъпия живот.

Номер 21 отпада от бюлетината за предстоящите на 2-ри октомври избори

“Аз имам чувството, че на никого не му се управлява страната в тази ситуация и това ме притеснява искрено, защото изглежда така, че политиците започнаха да нормализират приказката, че след тези избори предстоят нови. Що за мотивация очакваме тогава от избирателите?”, попита социологът.

Политолог по Дарик: Колкото повече пада доверието към ПП, толкова повече ДБ се стабилизира

"Българското общество не е на вълна модернизация и позападняване на България. Това е едно застаряващо, разслоено, нещастно общество. Нормално е", заяви Симеонов.

Всичко за предстоящите парламентарни избори четете в Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм