Над 100 униформени ще бъдат ангажирани с охраната на предстоящия днес двубой за Купата на България между „Родопа“ и „Локомотив“(Пловдив). В опазването на реда по време  на мача ще участват полицейски сили от ОД на МВР – Смолян, без да се използват допълнителни сили на жандармерията, съобщава говорителят на полицията в родопския град Елена Сотирова.

Ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове, през които всички желаещи да присъстват на срещата ще преминават щателен контрол, като ще се изисква и спазване на противоепидемичните мерки против разпространението на COVID-19 и няма да се пропускат фенове без предпазни маски за лице. Ще има и буферни зони.

Движението по ул. „Коста Аврамиков“ от Бункера до бензиностанцията ще бъде ограничено от 13:00 ч. до края на мача. В едната лента ще бъде създадена организация за паркиране на автомобили на привърженици на гостите, а другата ще бъде свободна за преминаване на автомобили на живеещи на тази и съседните улици. За феновете на домакините ще бъде създадена органицация за паркиране по ул. "Д-р Петър Берон" в участъка от магазина за строителни материали до кръстовището на бензиностанцията. Достъпът
на феновете на отбора-домакин ще се осъществява само от входа от страната на паметника“, коментира пред Дарик Божидар Шуманов, спортно-технически координатор на Футболен клуб „Родопа“.Днес е забранена и продажбата на алкохол в спортната зона на Смолян, като тя ще е в сила три часа след приключването на двубоя.

Срещата между „Родопа“ и „Локомотив“ е на стадион „Септември“ в смолянския квартал „Райково“ с начален час 15:45.