Всеки играч e амбициран да спечели огромна сума пари от спортни залози, а всеки ударил огромен акумулаторен залог или сингъл бет с нереален коефициент, бързо се превръща в легенда. На практика изглежда, че възможността да спечелим парична сума, която може да промени целия ни живот е достатъчно голяма, но всъщност много малко щастливци могат да се похвалят с подобно постижение.

Поставянето на прекалено амбициозен акумулаторен залог преди началото на футболния уикенд, се превръща в традиция за множество играчи, дори и в България. Събота сутрин обикновено е времето за мечти и акумулатор от 10 (или дори повече срещи) може би е най-често използваният метод за залог в първия ден от футболния кръг. Играчите използват възможността да заложат на фаворитите във всички големи първенства и рядко се задоволяват със следенето на резултатите само от една лига.

Съвсем естественото, шансовете на подобни залози за печалба са почти нищожни, но винаги има по някой щастливец. 7sport публикува специални прогнози за bet365 link и любопитни новини за най- големите печалби, които историята на спортните залози помни.

Какъв е най-големият печеливш фиш във футбола?

Най-големият коефициент, спечелен на футболни мачове, датира от 2001-ва година. Тогава Мик Гибс прибавя към сметката си 500 000 паунда, след като поставя залог от 30 пенса на колонка с коефициент 1.6 милиона към едно.

Фишът съдържа 15 мача, а шансът да бъде печеливш е изчислен на 0.0000006. Гибс успешно прогнозира всички победители в четирите професионални дивизии в английския футбол и Конференциите. В златния фиш се включва още и вярна прогноза за шампиона от първенствата по крикет и ръгби. Последното прогнозирано събитие е финалът от Шампионската лига между Байерн Мюнхен и Валенсия. Двата отбора завършват 1:1 в редовното време, но немците успяват да победят в дългото надстрелване от бялата точка и осигуряват печалбата за Гибс.

Интересен факт е, че това е втората впечатляваща победа за британеца. Той е известен и с още един невероятен акумулатор от 9 срещи и коефициент 62,000/1. Това се случва през 1999-та и носи на Гибс печалба от 157 000 паунда при залог от едва 2.5 английски лири.

Какъв е най-големият печеливш залог на едно събитие?

Събитието, станало реалност при най-висок коефициент е невероятната титла на Лестър от сезон 2015/16 във Висшата лига. Тогава, под ръководството на Клаудио Раниери, „лисиците“ успяват да шокират футболната общественост и да спечелят първенството, въпреки че букмейкърите оценяват шансовете им с 5 000/1 в началото на сезона.

Това, според анализаторите, остава като една от най-романтичните истории в спортния свят, а един от залагащите успява да натрупа 72 000 паунда със залог от 50 британски лири от началото на сезона. Запознати твърдят, че печалбата му е можела да бъде и много по-голяма, но мъжът решил да затвори залога си още през месец март.  Две месеца по-късно потенциалната му печалба се изчислява на 250 000 паунда.

Друг печеливш се оказва Лейгт Хърбърт. Той заложил 5 паунда на любимия си Лестър в началото на сезона. За съжаление, Хърбърт решил да затвори 2 паунда от залога си, срещу сумата от 5 600, а останалите три му докарали още 15 000 или обща печалба от 20 600 паунда. Ако е бил изчакал до края, фенът на „лисиците“ щял да прибере 25 000.