Масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността е проведена вчера в Пазарджишко, съобщават от Областната дирекция на МВР. Извършени са проверки на 1209 души, 1136 моторни превозни средства, 55 търговски обекта, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 79 акта и 227 фиша. Разкрити са общо 23 престъпления, като в арестите на районните управления са срок от 24 часа са задържани 6 души. 

Разкрити са извършителите на 8 взломни кражби – от магазини и павилиони, от кафе автомат, бензиностанция, от църковен храм в Пещера. Част от тях са непълнолетни. Установени са извършителите на две кражби на мобилни телефони, на унищожаване и повреждане на 20 фотоволтаични панела в частен имот, сграда към жп гарата в Пещера и срязани две гуми на паркиран лек автомобил. Засечени са две лица притежаващи неголеми количества марихуана и синтетичен канабиноид. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са работили по случай с използване на фалшива диплома, която е представена пред служители от сектор „Пътна полиция“ за издаване на шофьорска книжка, както и по случай с нелегална търговия на стоки, които носят логото на известни търговски марки.  

Акцията е с цел противодействие на битовата престъпност, да се засили контролът над участниците в движението по пътищата, като в общинските и областния център, по главните и второстепенните пътища, така и в малките населени места. В операцията са участвали служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, множество екипи от полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, няколко автопатрула на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.