Рожденичката на парти в Алабама, където бяха застреляни четирима души, е била спасена от брат си, каза тя пред Би Би Си. По-късно той почина в ръцете й.

Алексис Даудел празнувала 16-ия си рожден ден в танцово студио в провинциален Дадевил, когато 18-годишният й брат Фил Даудел дошъл да я вземе, след като чул, че някой на партито има пистолет.

Масова стрелба в Кентъки отне живота на 5 души

Майка й Латоня Алън също чула слуховете. Тя разказа, че е запалила осветлението, отишла до DJ кабината и помолила всеки, който има огнестрелно оръжие, да напусне партито.

Малко след това е избухнала стрелба. „Изведнъж чуваш изстрели и просто виждаш как всички тичат към вратата и хората падат и крещят“, разказа Алексис.

„Погребение вместо дипломиране“: Четирима загинаха при масова стрелба в САЩ (снимки)

Брат й Фил я бутнал на земята преди двамата да се изгубят в тълпата.

Тя успяла да избяга от мястото и да се скрие навън, преди някой да дойде да й помогне да стане. Алексис каза, че се е скрила зад друга сграда, в случай че нападателят все още е наблизо.

Когато най-накрая се върнала вътре, тя открила, че брат й е бил застрелян.

Мъж заплаши ЛГБТ общност с “избиване” след стрелбата в училище в Тенеси

Простреляното момче е загубило много кръв, а тя го държала в ръцете си, докато бил в безпомощно състояние.

Последното нещо, което му казах, беше да бъде силен. Рожденият ми ден никога няма да бъде същия“, заяви тя.

Тридесет и двама други бяха ранени при нападението в събота вечерта на партито в Дадевил - малък, сплотен град с около 3000 жители.

Полицията все още не е посочила заподозрян или мотив и призова обществеността да предостави информация. Алексис и майка й коментираха, че не знаят какво е довело до стрелбата.

Учителката, простреляна от 6-годишно дете, завежда дело за 40 милиона долара

Местният пастор в града каза пред Би Би Си, че стрелецът все още е на свобода.

Джими Франк Гудман-старши, кметът на Дадевил разказа, че това, което е видял в болницата след стрелбата, е по-страшно от това, на което е бил свидетел по време на службата си във войната във Виетнам.

Имаше хора, които плачеха, простреляни влизаха в спешното отделение и имаше окървавени дрехи на земята“, описа ужасът той.

Поредна масова стрелба: Млада жена уби 6 души в християнско училище (видео)

Най-големият брат от трите деца, Фил Даудел ще бъде запомнен от близките си като звезден спортист и верен приятел. Той е трябвало да отиде в държавния университет в Джаксънвил със спортна стипендия.

„Част от сърцето ми е изтръгната. Той трябваше да се дипломира следващия месец. Вместо аз да ходя на дипломиране, ще отида на гробището да видя сина си“, каза през сълзи майка му. 

„Погребение вместо дипломиране“: Четирима загинаха при масова стрелба в САЩ (снимки)

Знамената пред гимназия Дадевил са спуснати наполовина. В неделя бе проведено бдение за четирите жертви. Присъстваха стотици хора, включително и ранени при стрелбата.

Един ученик беше убит, а друг ранен при стрелба в гимназия в Тексас

„Погребение вместо дипломиране“: Четирима загинаха при масова стрелба в САЩ (снимки)

Кейси Дейвис, заместник-началник в местния съвет по образованието, каза, че духовници и психолози ще бъдат на разположение на общността.

В САЩ е имало повече от 160 масови стрелби досега тази година, според архива на насилието с огнестрелно оръжие.

Снимки: Getty Images

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм