Един ученик беше убит, а друг ранен при стрелба в понеделник в гимназия в Тексас, съобщиха властите.

Полицаи, които реагираха в кампуса на гимназията Lamar в Арлингтън, откриха ученик с видима огнестрелна рана и ученичка, която беше покосена от стрелба малко преди 7 сутринта, според съобщение за пресата от полицейското управление в Арлингтън.

Шок в САЩ, след като полицията публикува запис на арестa на чернокож, който починал

И двете жертви, които все още не са идентифицирани, са били откарани в близката болница, където момчето е обявено за мъртво, съобщи полицията. Очаква се момичето да оцелее.

Заподозрян непълнолетен мъж е арестуван на местопрестъплението и е обвинен в едно убийство. Полицията не е потвърдила дали предполагаемият стрелец е бил ученик. Заподозреният е задържан в центъра за непълнолетни в окръг Тарант.

Петима полицаи пребиха до смърт чернокож шофьор

Заподозреният никога не е влизал в сградата на училището и е избягал от кампуса веднага след като е произвел изстрелите“, каза полицията в съобщението, добавяйки, че той е бил задържан без инциденти, след като свидетели са дали описанието му на диспечери на 911.

Разследващите казаха също, че са открили пистолет, който смятат, че е бил използван при стрелбата, извършена точно преди началото на учебните занятия за деня.

Десет души бяха застреляни в Калифорния по време на фестивал

Училището беше блокирано, докато полицията издирваше заподозрения, според областни служители, но децата се събраха със семействата си около 11 сутринта, съобщава Асошиейтед прес.

Управителят Марсело Кавазос каза пред АП, че занятията са отменени във вторник.

21-годишна жена е намерена разчленена, задържан е съпругът й

Ние, като общност, не можем да толерираме този вид насилие“, каза началникът на полицията в Арлингтън Ал Джоунс в изявление.

Имаме нужда собствениците на оръжия да бъдат отговорни и да обезопасяват огнестрелните си оръжия правилно, така че да не се озовават в нашите училищни кампуси. Ще продължим да работим в синхрон с нашите партньори в Arlington ISD, за да гарантираме, че нашите училища са безопасни места."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм