В ход е подготовката на VI-ия Фестивал на „Етносите, багрите и котленския килим“, който ще се проведе в дните 29-31 юли 2022 г. в парк „Изворите“. Екипи от младежи обикалят из страната и провеждат лични информационни срещи с хора на място. Котел е в трескава подготовка на терена, където ще се проведе събитието. Почистват се зелените площи, определят се разположенията на сцените, зоните за хранене в импровизираните села, зоните за демонстрации и забавления и други. Още по-трескава е подготовката по озвучаването, прокарването на електрификация,  спазването на изискванията на всички участници и изпълнители, както и тяхното настаняване. 

Ангажимент на един от изпълнителите в концертната програма наложи промяна в предварително обявената програма, затова предвидените за 29-ти и 30-ти юли /петък и събота/ концерти ще бъдат в следната последователност:

На 29 юли 2022 г. /петък/ на Голяма сцена „Естрада“ от 20:00 часа  ще се състои откриването на фестивала. От 20:20 часа ще бъде концертът на група „Тоника СВ“, последван от този на Станислав Сланев-Стенли, Димитър Ковачев-Фънки, Слави Вълчев и Николай Николаев.

На 30 юли 2022 г. /събота/ вечерната програма отново започва от 20:00 часа на Голяма сцена „Естрада“. Там от 20:10 часа ще бъде концертът на ДФА „Филип Кутев“, последван от този на легендарната Маргарита Хранова.

Всички останали планирани събития ще се състоят без промяна на мястото и часа.

Общинска администрация Котел, приканва жителите на града, в дните на фестивала, да не използват личните си автомобили за придвижване до Парк „Изворите“, с цел облекчаване на натовареността от МПС по време на провеждане на мероприятието.

Новините от Сливен