295 фотографии участват тази година в четвъртото издание на конкурса „Обичаме Русе“, организиран от фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе с подкрепата на „Холлеман България“ ООД и „Тива Плюс“ ООД.

Днес беше даден старт на гласуването, в което гражданите могат да изберат своя фаворит. До 28 октомври всеки може да даде гласа си за най-впечатляващата според него фотография във Фейсбук страницата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Снимките и тази година се състезават в разделите „Бизнесът на Русе“, „Аерофотография“, „Пейзажи“, „Събития и уловени моменти“. Фотоконкурсът има за цел да покаже красивата страна на най-големия крайдунавски град, както и всичко хубаво, което се случва в него.

Изображения са изпратени от 54 любители и професионалисти фотографи, сред които има не само русенци, но и жители на Шумен. Участват и българи, понастоящем пребиваващи в Англия и Германия, които са посетили Русе и са уловили моменти от градския живот.

Журито включва представители на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, „Холлеман България“ ООД, „Тива Плюс“ ООД и Община Русе. Критериите за оценка са творбите да са тематично риентирани по изискванията на конкурса, както и да притежават естетическо изпълнение, оригиналност и визуално въздействие.

Наградите ще бъдат обявени и връчени на специална церемония с откриване на изложба, в която ще участват победителите, класирани от журито във всяка категория. Организаторите са предвидили и парични награди.

Тук можете да гласувате за фаворит на публиката:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.841027011143643&type=3