Джеф Бек, един от най-умелите, възхитителни и влиятелни китаристи в историята на рока, почина на 78 години, съобщи „Ню Йорк Таймс". Бек е починал от бактериален менингит, каза Мелиса Драгич, неговият публицист.

Почина супермоделът Татяна Патиц

Той си е отишъл във вторник, в болница близо до дома си в Съри, Англия, информира БГНЕС.

През 60-те и 70-те години на миналия век Бек е член на Yardbirds, както и лидер на собствените си групи. С това той внася в свиренето си чувство за приключение, което спомага записите на тези групи да станат революционни.

Носителят на Грами Марк Капс беше застрелян от полицията (снимки)

През 1965 г., когато Бек се присъединява към Yardbirds, за да замени Ерик Клептън, групата вече е една от определящите в Англия.

Без завещание: Какво ще наследят десетте деца на Кулио?

Три години по-късно, когато сформира собствената си група, известна като „Jeff Beck Group“, тежестта на музиката става ранен шаблон за хеви метъла. Дебютният албум на групата от 1968 г., - "Truth" - представлява план, който друг бивш колега от Yardbirds, Джими Пейдж, използва, за да създаде няколко месеца по-късно Led Zeppelin. 

Снимки: БГНЕС

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм