Кристин МакВий, която е свирила с Fleetwood Mac и е автор на някои от най-известните им песни, почина на 79-годишна възраст. Това съобщи нейното семейство, пише Би Би Си.

Британската певица и авторка на песни стои зад хитовете Little Lies, Everywhere, Don't Stop, Say You Love Me и Songbird.

10 песни, с които ще запомним Оливия Нютън-Джон

МакВий напуска Fleetwood Mac през 1998 г., но се завръща през 2014 г.

Кристин МакВий. Снимка: Getty Images

В изявлението на семейството се казва, че „бихме искали всички да пазят Кристин в сърцата си и да си спомнят живота на едно невероятно човешко същество и уважаван музикант, който е обичан от всички“.

Fleetwood Mac се превръща в една от най-известните рок групи в света през 70-те и 80-те години.

Почина звездата от „Брилянтин“ Оливия Нютън-Джон

Техният албум Rumors от 1977 г. е един от най-продаваните за всички времена с повече от 40 милиона продадени копия по целия свят.

В туит съоснователят на групата Мик Флийтууд написа: „Това е денят, в който моята скъпа сладка приятелка Кристин МакВий излетя... и остави нас, хората на земята, да слушаме със затаен дъх звуците на тази пойна птица, напомняйки на всички, че любовта е навсякъде около нас, за да посегнем и да я докоснем в този ценен живот, който ни е подарен. Част от сърцето ми отлетя днес... Ще ми липсва всичко в теб, Кристин МакВий.“

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм