Десетки пожарникари, представители на местната власт и граждани от Белово почетоха паметта на младши лейтенант Кръстьо Стоянов, загинал  на 7 септември 2000 година на 33-годишна възраст. Той загуби живота си, докато изпълнява професионалния си дълг и участва в гасенето на голям пожар, който обхванал сградата на местното кино и училище, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

И тази година на тъжната дата бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча поставена в негова чест на входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай“ в Белово. На поклонението присъстваха семейството на младши-лейтенант Стоянов, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на гр.Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, ръководството и преподаватели от училището, граждани.

Директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик комисар Ангел Ангелов припомни на присъстващите за случилото се преди 23 години на това място в гр.Белово и заяви, че споменът за младши лейтенант Кръстьо Стоянов продължава да живее в съзнанието на членовете на неговото семейство, на близки и колеги. В знак на преклонение и уважение към личността на загиналия пожарникар всички застанаха на колене в едноминутно мълчание.