В пресклуба на БТА в Плевен, плевенчанинът Ивайло Атанасов коментира случващото се в Плевен по отношение на водоснабдяването на града и общината през последните дни.

Той заяви, че иска оставката на шефа на ВиК – Плевен Климент Тодоров.

 „Разбирам, че има проблеми, но ние гражданите нямахме информация. За мен не е сериозно в днешни дни да има два телефона на ВиК, но при това с часове да очакваш отговор на така простичкия въпрос: „очаква ли се и кога ще бъде пусната водата“.

Ивайло Атанасов каза, че с часове е избирал двата посочени в сайта на ВиК-Плевен телефона, докато в един момент се е свързал.

„Когато ти не комуникираш с тези хора, които потребяват твоята услуга и те плащат за това, какъв е проблемът да има оператори на телефоните, а не един човек, който всъщност беше любезен и който ми каза, че в системата не постъпва капка вода, но проблемът се решава „на висше ниво“.

Стигаме до това, че когато се работи, ако проблемът е ясен тогава ще е ясно поне горе-долу, кога ще се реши. Ако не ти е ясно, то значи не ставаш за тази работа“, каза Ивайло Атанасов.

Пред журналистите, той поясни, че в случая неговото искане за оставката на шефа на ВиК-Плевен е от позицията му на гражданин на Плевен, като се разграничи от факта, че е председател на НЧ "Съгласие-1869", с което е известен в града.