Шест прелюда от Фредерик Шопен, които са част от новия й албум изпълни пианистката Дора Делийска в началото на концерта си в обновената зала “Катя Попова” в Плевен.

Музикалното събитие се проведе малко преди официалното представяне на новия албум на известната в България, Австрия и много европейски страни пианистка, което се състоя на 24-ти май в Камерната зала на столичната зала “България”.

Талантливата пианистка Дора Делийска стана орисница на обновената зала "Катя Попова" с вълнуващия си концерт разговор "Етюди и прелюдии". Освен на впечатляващите й изпълнения, публиката се наслади на прекрасната обстановка и акустиката, която по мнение на специалисти е на световно ниво. Разговорът беше за музиката като висша емоция, призвание и съдба.

Дора Делийска посвети концерта на своите родители - Ваня Делийска, която е създател и ръководител на известния в страната и чужбина хор "Звъника", и известния лекар проф. д-р Ташко Делийски.

Дора Делийска получи специални поздравления от кмета Георг Спартански, неговия заместник Стефан Милев и благодарната публика.