Двама американци бяха открити в понеделник, след като прекарали пиянска нощ на Айфеловата кула, съобщиха от управата на монумента в сряда за CNN.

Двамата мъже, които са имали билети за прочутата кула в Париж в неделя вечерта, "се предполага, че са били хванати в капан там поради прекомерната им консумация на алкохол", заявиха от парижката прокуратура пред CNN.

Туристите са били открити заспали рано сутринта в понеделник от охранителите на Айфеловата кула, които извършвали обход преди откриването на паметника, според прокуратурата и SETE (Société d'Exploitation de la tour Eiffel) - операторът, който управлява обекта.

След това мъжете са били "бързо изведени" и предадени на парижката полиция. SETE ще повдигне обвинения за проникването, заяви операторът, въпреки че призна, че двамата мъже не са представлявали "никаква заплаха".

"Тъй като не бяха установени никакви щети, глобата за навлизане в исторически или културен обект беше отменена", добавиха от парижката прокуратура.

В резултат на престоя на мъжете кулата е била отворена късно в понеделник, потвърдиха от SETE.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм