Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС застана зад арестувания тази сутрин кмет на Стамболийски Георги Мараджиев.

Председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви на брифинг в парламента, че разчитат този арест като продължение на полицейските репресии от времето на предишния министър на вътрешните работи и настоящ депутат от „Продължаваме промяната” Бойко Рашков.

Задържан е кметът на Стамболийски

"Всеки един кмет или представител на политическа партия може да бъде задържан при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по такъв начин във фабриката на семейството на Мараджиев, ако има данни за извършени от него престъпления, защо не е поканен или призован по реда на НПК? Това е поредна демонстрация на полицейщина и опит да се отвлече вниманието на обществото от несправянето от страна на МВР по всички проблеми", заяви Атанасова.

ГЕРБ ще инициира изслушване на вътрешния министър, за да ни обясни на какви основания си позволяват такива действия, уточни още Атанасова.

Сутрешните новини от Южна България на 24.11.2022 г.

Депутатът от „Възраждане” Стоян Таслаков изрази предположение, че кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е задържан по негови сигнали, които, по думите му, били поне десет.

Таслаков обясни, че те са свързани със злоупотреби с обществени поръчки, както и с натиск над хора, несъгласни с управлението на Стамболийски. Депутатът каза още, че при задържането на Мараджиев категорично не става въпрос за полицейски произвол, както по-рано заявиха от ГЕРБ.

Скандал в НС заради Изборния кодекс: Изгониха депутат от ПП (видео)

Припомняме, че днес, 24 ноември, се провежда специализирана операция по разследване на данни за финансови злоупотреби в община Стамболийски. Има обиски в общината и още няколко адреса.

Както Дарик Пловдив съобщи, кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ, е отведен за даване на обяснения от специалните части.

Икономическа полиция и прокуратура са влезли във фабриката на Мараджиев и извършват обиск. 

Официална информация от разследващите до този момент няма.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм