Избрани фотографии от 10-ия юбилеен Международен фотосалон „Пловдив 2023“ ще бъдат експонирани в Русе. Откриването на изложбата ще се състои на 20 април в 17:30 ч. на пл. „Свобода“. Проявата се организира от Градско фотографско дружество – Русе и с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Двама русенци – Явор Мичев и Мирела Партинова, са сред отличените за своето фотографско изкуство на Международния фотосалон. Техните фотоси са избрани в конкуренция измежду 5851 фотографии от 42 държави във всички 6 раздела. Мирела Партинова е отличена с бронзов медал, а Явор Мичев получи приза за най-добър автор на салона с най-много допуснати творби – общо 17.  Това е второ поредно отличие за русенеца в тази категория. Той бе удостоен и със специална награда за своя кадър „Лятна буря“, запечатан в Русе.

Във фотографската изложба, която ще бъде разположена на пл. „Свобода“, русенци и гостите на града ще могат да се насладят на над 120 фотографии от всички наградени творби.