Присъствието на “Синя България” в следващия парламент ще е гаранция, че това мнозинство, което се разпада и възобновява през 7-8 месеца, ще спре да се случва по този начин. “Синя България” може да бъде обединителното звено около десните идеи, които носи. Това заяви във Варна Петър Москов, лидер на КОД, която е една от партиите в дясно-консервативната коалиция.

„За разлика от хората, които искат да харчат вашите пари, ние казваме, че парите от данъците ни трябва да отидат там, където държавата е назаменима. За да могат да бъдат ликвидирани медицинските пустини, които представляват половината от територията на България, за да може образованието да постигне качество и да не са нашите деца последни по образователни критерии в Европа, и за да може ежедневната ни сигурност да бъде гарантирана от добре оборудвана и мотивирана полиция. Това е работата на държавата. Работата на държавата на Борисов и Асен Василев е да харчи нашите пари за бетон, некачествени строежи и увеличаване на доходите, без зад това да стои икономически растеж“, коментира Петър Москов, който е бивш здравен министър.

Единственият начин за увеличаване на доходите както на работещи, така и на пенсионери, е ръст на икономиката. Той минава през отстраняване на държавата от реалния икономически процес и ясни стимули за частния капитал и бизнеса.

„През последните 3-4 години  се стигна  до 30% инфлация и 20 милиарда нови дългове, които ние ще трябва да плащаме. Това е резултатът от управление, в което няма десница“, посочи политикът.

В програмата на коалицията фигурира създаване на отбранителен консенсус на източноевропейските държави, включващ и Прибалтика. Източноевропейските държави сме на ръба на войната, заплашени сме от следващата ескалация на този конфликт и това налага обща съюзна отбранителна политика, смята политикът.

“Синя България” в следващия парламент е липсата на какъвто и да е математически предлог ДПС да бъде част от управленско мнозинство. А изпълнението на икономическата програма на “Синя България” означава обесмисляне на съществуването на корпоративни партии като ДПС, каза още Петър Москов.

Той е убеден, че “Синя България” е възможност обединената десница да върне блясъка, силата и достойнството си. „Ще вървим напред в процеса на обединение. Мястото на СДС и ДСБ е в “Синя България”, защото историята им е генетично свързана с дясното. Тези две партии не могат да продължават да бъдат фльонга за разкош на нечий ревер, за леви политики или за уплътняване на иделогически луфтове“.

Всички кандидат-депутати на “Синя България” не само във Варна, но и в цялата страна, са хора, доказали се в професионален план, отбеляза Петър Москов. Във Варна листата на коалицията води Наско Рафаилов, който е бивш депутат от НДСВ и има дългогодишна кариера в служба на обществото, следван от университетския преподавател проф. Бистра Василева. Третото място в листата заема Снежина Желязкова, която има 20-годишен опит в сферата на недвижимите имоти, а четвърти сред кандидат-депутатите е агробизнесменът Борислав Борисов.

„Предизборната кампания върви доминирана от пари, скандали, компромати и помия. Ние искаме нещо различно. Искаме различен тон. Искаме да ви убедим, че има смисъл да отидете да гласувате“, изтъкна Петър Москов.

Още за целите пред "Синя България" можете да чуете в прикачения аудио файл.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация