Петър Куленски, кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) е новоизбраният кмет на Пазарджик. Той е подкрепен от 17 702 души, които представляват близо 54 на сто от действителните гласове във втория тур на местния вот. Дългогодишният кмет на града Тодор Попов от Местна коалиция „Новото време“, подкрепен от ГЕРБ, губи поста си след 4 мандата, като от балотажа резултатът му е с почти 10% разлика - 43,95% от 14 425 валидни бюлетини.

Действителните гласове са 32 127 - 98,61%. Невалидните бюлетини са 462. 692-ма души са отбелязали, че не подкрепят никого.

Резултатите са голямата изненада. Всички прогнози сочеха, че Попов ще бъде преизбран за пети мандат, но около Куленски се обединиха всички опоненти на досегашния кмет - осем кандидати - и леви, и десни, отпаднали на първия тур, призоваха избирателите да гласуват за промяна на модела. 

В щаба на ПП-ДБ отпразнуваха победата още преди излизането на окончателните резултати, тъй като паралелно преброяване вече показваше убедителната му преднина. Привърженици и симпатизанти на Куленски споделиха с него момента на радостта от победата. Той гръмна бутилка шампанско и направи първото си обръщение.

Чуйте какво каза Петър Куленски: