Народното събрание задължи служебното правителство да стартира разкриването на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, това заявиха днес на брифинг в централата на ГЕРБ Враца народните представители Петя Аврамова и Мартин Харизанов. Заедно с тях беше и областният координатор на партията Красен Кръстев.

Строежът на 7. блок вече е възможен. Има ОВОС и лицензирана площадка, време е за преговори с потенциален инвеститор“, каза Аврамова.

Тя припомни, че през изминалите 2 години държавата не е направила нищо за скоростния път между Видин и Ботевград.

„Министър Шишков напоследък говори за незаконно строителство, но не направи онова, което се изисква, когато има такова – съставяне на акт и отстраняване на незаконното в лотове 4 и 5 на автомагистрала „Хемус“. Тази тема и пътят Видин – Ботевград се използват само за предизборни цели, а реални действия по тях няма“, допълни Петя Аврамова, която изпълняваше поста регионален министър в последното правителство на ГЕРБ.

„2 години хората в Северозапада чакаха някой да работи, а не само да говори предизборно“, каза Аврамова.

Областният координатор на ГЕРБ Красен Кръстев обяви, че структурата на ГЕРБ е готова и в кондиция за избори през пролетта.

„Ние се намираме в предизборна кампания от 2 години. Готови сме и за тези избори, независимо дали са на 2-и или 9-а април“, каза Кръстев.

Той коментира, че връчването на третия мандат на БСП е политически ход на президента, който показва желанието му да управлява страната поне още 5 месеца.

„Ние сме в кондиция за избори. Но на хората им омръзна от това. Те имат нужда от спокойствие, от сигурност, от това държавата да работи“, допълни още Красен Кръстев.