Дамите и господата  от клуб „Надежда“ в Монтана днес посрещнаха кмета Златко Живков, ротарианци и гости от приятелски клубове в страната,  за да отпразнуват заедно Петдесетница  и обновяването на втория си дом, както го наричат. 

 Цялостният ремонт на двете зали и кабинета на ръководството е осигурен от община Монтана. Инвестицията е 50 хиляди лева. Свалена е старата ламперия, стените са покрити с гипсокартон, шпакловани и боядисани. Подменени са дограмата, мебелите и вместо старите завеси са сложени нови щори. От Ротари клуб – Монтана е дарен нов телевизор.

„Обичаме да се събираме заедно, казва председателят на клуба Драгомир Григоров. Правим литературни срещи и здравни беседи. Подредили сме библиотека. Любителите на шаха  и таблата имат свое запазено място. Когато имаме възможност пътуваме, гостуваме на други клубове и се стараем да поддържаме бодър духа на нашите членове. Благодарим на общината и на кмета Живков за отношението и подкрепата, която ни оказва не само като ни осигурява по-добра среда за общуване, но и за инициативите ни през годината!“

Кметът на Монтана поздрави с празника всички присъстващи  и ги прикани да посетят събитията от празничната програма на общината. В навечерието на Свети Дух ще бъде открит ХVІ Международен фолклорен фестивал - Монтана 2023, с участието на фолклорни и  танцови  групи „Спорид“ от гр. Боргарфьордур - Исландия,  „Онор-Кенчи“, „Агама“, „Аийм-Ене“ от гр. Бишкек – Киргизстан, „Клуб на оптимистичните фолклористи“ (КОФ) от Любляна – Словения, ансамбъл към Културно дружество „Таше Милошевски“ от гр. Ресен - Северна Македония.