Чувствам се по-добре, но все още има изследвания, които трябва да бъдат направени, заради двата пукнатини прешлена; надявам се и искам да дойда в Охрид на 12 юли, защото трябва да се съдейства на съда. Това каза Християн Пендиков след прекъснатото заседание по делото за побоя, който му беше извършен на 19 януари, предаде БТА.

На въпрос дали се страхува, той каза, че не се страхува, но не е приятно чувството ежедневно да получава по 20-30 смъртни заплахи и обиди през социалните мрежи и различни приложения.

Христиан Пендиков застава пред съда в Охрид

Днес защитата на обвинения за побоя над Пендиков напусна заседанието на съда в Охрид, след като съдията отказа да отложи делото. Димитрия Цобоски поиска отлагане, за да се запознае с допълнителната медицинска документация от ВМА за Християн Пендиков, която прокуратурата приложи към делото. След като съдията отказа отлагане на делото, адвокатът напусна залата, а обвиняемият Илия Спасески заяви, че не желае заседанието да продължи без неговата защита.

Стефан Камишевски - адвокат на Християн Пендиков, коментира, че искането на адвоката на обвиняемия Илия Спасески е легитимно, защото защитата трябва да се запознае и с новите доказателства по делото. Според Камишевски досега представената защитна теза на адвокатите на Спасески е пропаднала.

Пендиков дава показания в Охрид

"Едната е, че Пендиков няма българско гражданство. Вече има и процедурата е започнала преди да се случи инцидента. Другата част е, че потърпевшият е пребит от други лица, но в същата вечер няма друг, докладван в полицията инцидент, и няма друго лице, което е отишло в болница с наранявания от такъв характер. Смятаме, че обвинението е основателно", каза Камишевски.

Той коментира и присъствието на втори участник в побоя, което се вижда и на записа, който беше показан на предишното заседание, лице от Битоля, което трябва да бъде доказано. 

Пребитият в Охрид Пендиков вече е български гражданин

Що се отнася до записа от охранителните камери, който беше показан на предишното заседание, се е оказало, че няма как картината да бъде изчистена.

Това е проблем на обвинението, каза адвокатът на обвинения Илия Спасески Димитрия Цобоски, според когото няма как да бъде доказано, че извършителят на побоя е именно Спасески. 

Третото заседание на делото срещу Спасески беше прекратено днес в съда в Охрид, след като адвокатите му напуснаха съдебната зала. Следващото заседание е насрочено за 12 юли.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм