„Русе ще бъде по-добро място за живеене. Голямото ми желание, освен промяната в материалната среда около нас, за която работим, е русенци да станат по-сплотени и горди с града си. Това е особено важно в непредвидимите времена, в които живеем“. С тези думи се обърна към съгражданите си кандидатът за кмет на община Русе Пенчо Милков. 

Местната коалиция “БСП за България”, обединила силите на 12 партии и формации, завърши своята предизборна кампания с концерт-спектакъл на изявени русенски таланти. Събитието препълни голямата зала на Канев център. В него се включиха народният представител Иван Иванов, кандидатите за общински съветници и за кметове на малките населени места от коалицията.

„Листата ни е много силна -  имаме академик (ректорът на Русенския университет), световен шампион, юристи, предприемачи, инженери, икономисти, финансисти, творци, здравни специалисти, общественици, доброволци… Русенци виждат какъв потенциал за града ни е заложен в този отбор от умни и способни хора. Защото колкото и активен да е един кмет, местният парламент е този, който взима големите решения. Заедно ще осъществим преобразяването на града ни“, каза Пенчо Милков.

Той припомни предизвикателствата на изминалия мандат, изпълнен с непредвидени кризи, успехи, смяна на няколко правителства и труден баланс между 8-те политически сили в Общинския съвет. С активната и принципна политика на местната администрация и подкрепата на общинските съветници от коалицията бяха поставени основите за развитието на Русе в правилната посока.

“Считам за свой дълг да довърша започнатите проекти. Да осуетим задкулисните интереси към града ни, които са се фокусирали върху резултата от изборите и управлението на Русе. Нека бъдем активни с гласа си, защото това е нашата сила. Да заявим високо, че сме „С Русе в сърцата!”, призова Милков.

Кандидатът за кмет на Русе Пенчо Милков и листата му със съветници са номер 69 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.