“Заявяваме своята пълна подкрепа за „Пирогов“! Призоваваме партиите и шефовете на кабинети да се оттеглят от намеса в здравния сектор и кадруване в болниците заради лични свои интереси”. Това заяви в своя позиция, публикувана и във Фейсбук профила на ДПС, Делян Пеевски, председател на парламентарната група на партията.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен като член на Съвета на директорите. Мотивите за това са констатираните нарушения в доклад от проверка на Звено „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници.

В позицията си Пеевски е отбелязал, че ДПС ще предложи на партньорите в евроатлантическото мнозинство Народното събрание да вземе спешно решение, с което да задължи МС за незабавно и ускорено изграждане на Националната детска болница, като реализира проекта съвместно с обществените организации, ангажирани с темата.

По-рано в ефира на “Кой говори” по Дарик радио д-р Бояна Петкова от НГИ “За истинска детска болница” и Мария Брестничка от Национална мрежа за децата разказаха докъде е проектът за детската болница и за битката, която водят от много години.

Във връзка със съобщението на “Лукойл”, че обмисля продажба на активите си в България, Пеевски твърди, че е разговарял с Делян Добрев от ГЕРБ и “го подкрепям напълно за това, което смята да предложи - дерогацията за “Лукойл” да бъде прекратена от 1 януари 2024 г. Очаквам той да продължи разговорите с лидерите за постигане на парламентарна евроатлантическа подкрепа”, обобщава председателят на ПГ на ДПС.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм